Pindaslinger

Dieren in de tuin zijn super leuk! Ik zie vaak vogels en eekhoorns in de tuin. Om ze dichterbij te krijgen, maak ik lekker eten voor ze, zoals deze vogelvoerhanger of vandaag, de pindaslinger! Lees snel verder hoe jij ook deze pindaslinger kan maken!

Benodigdheden

  • Een zak vol pelpinda’s
  • Dun ijzerdraad
  • Tang om ijzerdraad mee door te knippen
  • Niet scherpe (!!) naald

We gaan beginnen!

Stap 1: Knip meer dan 1 meter ijzerdraad af. Het ijzerdaad wordt het touwtje van de pindaslinger. Je kan ook touw gebruiken, maar als je touw gebruikt en je hebt een hongerige eekhoorn of vogel, bijten ze zo het touw door en nemen ze alle pinda’s mee. Dit heb ik eens gehad en dat wil je natuurlijk niet! Daarom gebruik ik dun ijzerdraad.

Stap 2: Maak een lusje aan één kant van het ijzerdaad. Hieraan kan je de pindaslinger ophangen.

Stap 3: Nu doe je de andere kant van het ijzerdraad door de naald heen. De naald moet dus een oog hebben waar het ijzerdraad doorheen kan.

Stap 4: Prik nu steeds de naald door de pinda’s heen. Let op! Vraag hulp van een volwassene, het kan soms best lastig gaan. Gebruik ook een naald die niet scherp is, zodat het minder erg is als je perongeluk in je vingers prikt. Je kan ook een schroevendraaier gebruiken om gaatjes in de pinda’s te prikken.

Stap 5: Genoeg pinda’s aan de slinger? Zorg ervoor dat je nog wat ijzerdaad overhoudt en maak daar ook een lusje van.

Stap 6: Hang nu de pindaslinger op in de tuin, op een plek waar je het goed kan zien als je binnen zit. En dan ben je klaar!

Nu hopen dat er gauw dieren naar jouw pindaslinger komen. Welke dieren je krijgt is natuurlijk wel afhankelijk van je woonplek. Verwacht dus geen eekhoorn als je in een drukke stad woont!

Vond je dit een leuke DIY? Laat ons dit weten door een reactie achter te laten. Ook kun je ons volgen op Instagram, YouTube en Facebook voor meer inspiratie.

Heb je nou zelf ook iets gemaakt? Post het op social media en gebruik ook de hashtag #diy4dummies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *