Pita pizza’s

Hmmm, PIZZA! Als het aan ons lag, was het elke dag pizzadag. Maar vers en zelfgemaakt is altijd het lekkerst, toch? Als avondeten, lunch, snack, warm of koud, het maakt niet uit. Deze pita pizza’s zijn klaar binnen 30 minuten en ze passen in elke oven! Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten en de pizza’s beleggen met wat jij lekker vindt. Ik houd zelf bijvoorbeeld niet zo van tomatensaus als basis. Hieronder vind je 2 recepten met een alternatief, maar je kunt natuurlijk ook gewoon wel tomatensaus gebruiken. Lees snel verder hoe je jouw favoriete DIY pita pizza maakt!

Wat heb je nodig?

Voor alle recepten

  • Een oven met bakplaat
  • Bakpapier
  • Pak pita broodjes (grote of kleine)
  • Peper en zout

Ingrediënten voor ‘witte pizza’ (vegetarisch)

  • Bakje mascarpone
  • 1 teentje knoflook
  • Basilicum (bakje of plantje)
  • Cherrytomaatjes
  • Parmezaanse kaas (blok/snippers)

Ingrediënten voor pesto pizza

  • Groene pesto
  • Parmaham
  • Rucola
  • Mozzarella
  • Eventueel pijnboompitten

Hoe lang duurt het?

Ongeveer 20 tot 25 minuten: kwartiertje voorbereiding, 5 tot 10 minuten de oven. Verwarm voordat je begint de oven alvast voor op 180 graden, dat scheelt weer wachten!

Aan de slag!

Verwarm nu eerst alvast de oven op 180 graden, zet de bakplaat op het aanrecht en leg hier alvast bakpapier op.

Witte pizza (2 stuk)

Stap 1: Pel het knoflookteentje, en snijd deze voorzichtig in zo klein mogelijke stukjes.

Stap 2: Doe twee flinke eetlepels mascarpone in een kom.

Stap 3: Doe stukjes knoflook bij de mascarpone in de kom, en rasp er een klein beetje Parmezaanse kaas boven. Als je kaasvlokken in een zakje hebt gekocht, kun je deze wat verkruimelen.

Stap 4: Strooi wat peper en zout over het mengsel (niet teveel!) en roer het geheel goed door elkaar. Proef nu even of er nog wat zout, peper of kaas bij moet.
Tip: Per ongeluk te zout of te scherp? Doe er gewoon nog wat mascarpone bij. Je kunt het mengsel bewaren in de koelkast en er later nog meer pizza’s van maken.

Zo moet het mengsel eruitzien.

Stap 5: Smeer een dikke laag van het mengsel op de pitabroodjes met de bolle kant van de lepel. Smeer niet zo dun zoals je boter smeert, je moet het brood niet meer kunnen zien.

Stap 6: Was de cherrytomaatjes, en snijd ze in vieren, en verdeel over de broodjes. Doe er zo veel of weinig op als je zelf lekker vindt.

Stap 7: Leg de belegde pitabroodjes op de bakplaat, en bak ze 5 tot 10 minuten af in de voorverwarmde oven. Kijk tussendoor even of ze al goed zijn.

Stap 8: Nu is je pita pizza bijna klaar! Haal ze uit de oven, scheur er wat blaadjes verse basilicum overheen, en rasp nog wat kaas erover.

Pesto pizza (2 stuks)

Stap 1: Besmeer beide pitabroodjes met pesto. Let op: dit keer niet te dik! Anders wordt je pizza veel te zout, en de pestosmaak te overheersend.

Stap 2: Scheur de ham in reepjes en verdeel deze over de broodjes.

Stap 3: Snijd de mozzarella in kleine stukjes en verdeel deze over de broodjes.

Stap 4: Bak de pita pizza’s in ongeveer 5 tot 10 minuten af in de oven.

Stap 5: Haal de pizza’s uit de oven en doe er rucola op, en eventueel (geroosterde) pijnboompitten.

Eet smakelijk!

1 thought on “Pita pizza’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *