Zomerse fruitsmoothies

Het wordt alweer lekker warm; er staat een fel zonnetje en je kunt weer naar buiten zonder jas. Tijd voor een lekkere fruitsmoothie dus! We probeerden twee heerlijke tropische recepten voor je uit, die ook nog eens zó klaar zijn!

Wat heb je nodig?

We doen twee receptjes voor in dit artikel. Voor beide smoothies heb je in elk geval nodig:

  • Een blender
  • Een schilmesje
  • Een snijplank
  • Een maatbeker
  • Drinkglazen
  • Eventueel rietjes of lange satéprikkers

Banaan/kokos/bosvrucht (ongeveer 1,5 portie)

  • 1 banaan
  • 2 handjes bosvruchten (of alleen 1 soort bosvrucht)
  • 100 ml kokosmelk
  • 100 ml (amandel)melk
  • 1 theelepel citroensap

Banaan/kiwi/sinaasappel (2 porties)

  • 300 ml (amandel)melk
  • 2 bananen
  • 1 sinaasappel
  • 1 kiwi

Ik maakte de smoothies steeds met gezoete amandelmelk, maar je kunt ook sojamelk of gewone koemelk gebruiken. Probeer het eens uit met verschillende soorten en kies wat jij het lekkerst vindt.

Hoeveel kost het en hoe lang duurt het?

Ik moest zelf echt nog alle ingrediënten halen, en van sommige soorten fruit heb ik wat meer gehaald dan nodig was. Ik moest in totaal iets meer dan 10 euro betalen.

Het duurt ongeveer 10 minuutjes om de smoothies te maken.

Aan de slag!

Voordat je begint: leg nu meteen je drinkglazen in de diepvries! Dan zijn ze zometeen lekker koud 😊

Banaan/kokos/bosvruchten

Stap 1: Pel de banaan en snijd hem in een paar stukken. Hij hoeft niet in kleine plakjes, want je kunt hem nu meteen alvast in de blender doen.

Stap 2: Neem nu 2 flinke handjes bosvruchten. Ik gebruikte bosvruchten uit de diepvries en heb ze heel eventjes onder de warme kraan gehouden (vooral de aardbeien), zodat ze wat makkelijker vermalen worden. Doe deze ook in de blender.

Stap 3: Neem de maatbeker en schenk hierin de (amandel)melk tot het streepje van 100 ml. Neem nu de kokosmelk en schenk deze bij de amandelmelk in de maatbeker tot het streepje van 200 ml. In totaal heb je nu dus 100 ml amandelmelk en 100 ml kokosmelk.

Stap 4: Schenk het melkmengsel bij het fruit in de blender. Doe hier nog 1 theelepel citroensap bij.

Stap 5: Blenden maar! Stop af en toe met blenden om te kijken hoe dik de smoothie is. Ik vind het zelf lekker als hij mooi dun is, maar als je nog stukjes banaan wilt proeven, dan blend je wat korter.

Stap 6: Deze is klaar! Zet hem even in de koelkast als je nog meer smoothies wilt maken.

Banaan/kiwi/sinaasappel

Stap 1: Pel de 2 bananen en snijd ze in een paar grote stukken. Schil de kiwi en snijd in ongeveer 6 stukken. Pel de sinaasappel en pluk de partjes een beetje uit elkaar. Als je een perssinaasappel hebt gekocht (zoals ik deed), schil hem dan met een aardappelmesje en snijd hem boven de blender in een paar stukken.

Stap 2: Meet 300 ml (amandel)melk af in de maatbeker.

Stap 3: Doe de melk en het fruit bij elkaar in de blender, en blenden maar!

Rietjes of satéprikkers

Het is natuurlijk leuk om de smoothies te garneren met wat extra vers fruit. Zo doe je dat:

Stap 1: Snijd nog een extra banaan en kiwi in stukjes. Let erop dat je ze niet te dun snijdt!

Stap 2: Rijg de stukjes fruit aan de rietjes of satéprikkers. Doe er niet teveel aan één stuk, anders wordt het te zwaar en glijden ze er van af!

Garneer je smoothies met fruit aan een rietje

Haal nu de glazen uit de diepvries en de smoothies uit de koelkast. Schenk de smoothies in de glazen, en doe voorzichtig de rietjes erin. Laat het onderste stukje fruit op de rand van het glas rusten. Serveer direct.

Laat het smaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *