Beamer voor je telefoon

Zin om een film te kijken, maar heeft iemand anders in huis de afstandsbediening gekaapt? Boeiend! Binnen 20 minuten maak jij je eigen beamer waar iedereen in huis jaloers op is! Projecteer je favoriete film gewoon op je slaapkamermuur.

Wat heb je nodig?

  • Een schoenendoos
  • Een vergrootglas/loep (die kapot mag!)
  • Stevige zwarte of grijze tape
  • 2 paperclips
  • Een potlood/stift/pen
  • Een scherpe schaar of stanleymes
  • Je telefoon

Wat kost het?

Ervan uitgaande dat je alles al in huis hebt behalve stevige tape en een vergrootglas, kost het je maximaal ongeveer 3 à 4 euro.

Wij kochten het vergrootglas bij Big Bazar, maar ze zijn vast ook te koop bij winkels als Action en Xenos.

Hoe lang duurt het?

Je maakt dit project in ongeveer 20 minuten.

Aan de slag!

Tijd om de beamer te maken!

Stap 1: Haal het deksel van de doos en inspecteer hem goed. Zitten er ergens gaten? Plak deze af met tape.

Stap 2: Haal het glas uit de loep. Bij sommige modellen gaat dit makkelijk, bij anderen zul je wat moeten wrikken.

Stap 3: Neem een cirkel die wat kleiner is dan de loep. Hiermee ga je de cirkel trekken voor het gat in de doos. Ik nam de rol tape hiervoor.

Stap 4: Leg de rol op het midden van een korte zijkant van de schoenendoos. Trek eerst een cirkel zonder het deksel op de doos. Als je een pen of potlood gebruikt, druk dan stevig als je de cirkel trekt. Dit maakt het zometeen makkelijker.

Stap 5: Doe vervolgens het deksel op de doos, leg de rol tape weer op de doos en trek de cirkel door op het stukje van de deksel.

Stap 6: Trek met de punt van de schaar, of met een mesje, voorzichtig de cirkel om.

Stap 8: Steek nu voorzichtig met de punt van de schaar of het mesje op punten in de cirkel, zoals je de cirkel zou uitprikken met een prikpen.

Stap 9: Kijk aan de binnenkant van de doos. Zie je daar duidelijk de vorm van een cirkel? Dan kun je proberen of je de cirkel er uit kunt drukken. Lukt dit niet zonder de doos te scheuren? Herhaal dan stap 8.

Stap 10: Doe hetzelfde met de vorm die je op het deksel hebt getekend.

Stap 11: Als het goed is, zie je dat de wand waarin je het gat hebt gemaakt, dubbel is. Verder is er nog een plakrand (zie foto’s) die je voorzichtig kunt loshalen.

Stap 12: Nu heb je ruimte om de lens te plaatsen. Schuif hem voorzichtig tussen de twee wanden in, en plak ze weer stevig dicht met tape.

Tip: Je kunt dit ook met vloeibare lijm doen, maar mocht je toch niet zo netjes gewerkt hebben of je hebt een foutje gemaakt, dan kun je de tape altijd weer weghalen en het opnieuw doen.

Stap 13: Als je het deksel op de doos zet, zou het nu moeten passen. Het deksel valt dan mooi om de lens heen.

Stap 14: Maak nu een telefoonstandaard van paperclips. Hoe je dat doet? Bekijk dit filmpje:

Tip: als het niet lukt om de standaard te maken van paperclips, dan kun je je telefoon ook vastplakken aan bijvoorbeeld een theedoosje.

Stap 15: Installeer een app op je telefoon die ervoor zorgt dat je beeld horizontaal gespiegeld wordt, of stel dit zo in op je telefoon. Je zult zien dat je dit nodig hebt, door de lichtbreking van de lens.

Stap 16: Maak de kamer donker, zet de helderheid van het beeldscherm van je telefoon op maximaal, en projecteer je favoriete film op een muur. Het kan zijn dat je de telefoon in de doos wat moet verschuiven tot het beeld scherp is.

1 thought on “Beamer voor je telefoon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *